אם יש לך אתר פעיל שמאוחסן בחברת אחסון כלשהי גם אם זה בארץ או בחו"ל, יש צורך בביצוע מעקב תמידי אחרי זמינות האתר. הכלי בשם Jumpple מספק פתרון פשוט ומהיר לביצוע בדיקת זמינות אתרים. במאמר זה נעשה סקירה על המערכת, נראה את היתרונות וחסרונותיו וגם נבדוק את המתחרים שאולי מספקים ביצועים טובים לא פחות. Jumpple זאת היא יצירה ישראלית, והיא מסוגלת לעקוב אחרי אתרים לבדוק את זמינותם.
הושקעה כאן מחשבה בעיצוב והיא מאוד ידידותית וקלה לשימוש גם עבור משתמשים שלא בהכרח אנשים טכניים. ההרשמה, הוספה של אתרים, המעקב וביצוע הבדיקות מאוד פשוטים בעיקר בגלל ממשק המשתמש כפי שאפשר לראות זאת בתמונות המצורפות בהמשך.
Jumpple למה אתה צריך את זה?
קודם כל חשוב לזכור שאתה כבעל האתר, חייב להיות מעודכן שאתר שלך לא זמין כדי לבדוק ולטפל בבעיה באופן מידי. במידה ויש לך אתר שממנו אתה מתפרנס, שממנו אתה משיג לקוחות חדשים אין סיבה שלא תדע מתי אתר שלך לא היה זמין ולכמה זמן.
בלי לומר יותר מדי, לא חסרים שירותים דומים וזהים ל-Jumpple (ג'אמפל) וגם בעבר פורסמו מספר כלים דומים כמו Wasitup ובגדול קשה מאוד לעשות השוואה בין השירותים מכיוון שבסופו של דבר הם מספקים את אותם ביצועים ואפשרויות. ההבדל היחידי בין שירותי בדיקות זמינות אתרים כמו ג'אמפל ו-וואזיטאפ, זה בתוספות שמסביב ובזמינות הביצוע של בדיקות.
קישור לשירות: Jumpple
ממשק משתמש של ג'אמפל:
חושב לציין שממשק משתמש מדהים. אפשר לתת 5 כוכבים עבור ממשק משתמש נוח שמעוצב ומתוכנן היטב. הוא פשוט, אלגנטי וברור. יחד עם זאת, השירות מציע 2 מסלולים: מסלול חינם להתנסות וגם מסלול בתשלום. ביכולתך לעקוב אחרי אתר 1 בלבד בפתיחת חשבון בחינם. במידה וברצונך לעקוב ולבדוק זמינות אתרים נוספים באמצעות השירות, יש צורך לשלם תשלום נוסף של 10 דולר עבור השירות המספק אפשרות בדיקה עד ל-5 אתרים. במידה ואתה מעוניין בהוספת יותר אתרים, אז כמובן שהמחיר גדל בהתאם לחבילה.
Clik here to view.

האם המחיר מצדיק את השירות?
אפשר להסתכל על זה מכמה זוויות. למרות ההשקעה העיצובית, יש בעיה רצינית שניגע בעוד רגע כאשר נגיע ביתרונות וחסרונות של השירות jumpple ובהשוואתו לשירותים מתחרים. השירות מבצעה בדיקה של זמינות האתר כל מספר דקות. במידה והוא מגלה שאתר אינו זמין, אז הוא יציג זאת בממשק הפנימי שביכולתך להיכנס לאחר ההרשמה. בנוסף לכך, ביכולתו לשלוח מכתב התראה על אי זמינות האתר בדואר אלקטרוני. חשוב לציין שהשירות מאפשר ללקוחות שלה שבחרו לשלם (לא למשתמשים בגרסה החינמית) לקבל הודעות Sms במידה והתגלו נפילות ואי זמינות האתר.
יתרונות וחסרונות של Jumpple
יתרונות של השירות:
- ממשק משתמש ידידותי ונוח
- הרשמה מהירה ופשוטה מאוד
- הצגת גרף זמינות ונפילות
- אפשרות למשלוח הודעות Sms (ללקוחות משלמים)
- זמינות לקבלת התראות ב-Skype, Google Chat וב- Email
- ועוד
חסרונות:
- הבדיקה מתבצעת באופן רנדומלי בטווח של דקות ארוכות.
- ברירת המחדל של זמן לביצוע בדיקה ומעקב הוא 15 דקות.
- הנתונים של הבדיקה לא בהכרח תואמים למציאות ב-100%.
הסבר: בתמונה המצורפת ניתן לראות שאחוז הזמינות של האתר (Webist) ב17 לאוגוסט 2011 הייתה 94.7%. בפועל הזמינות היתה פחות מאחוז שמוצג בגרף. האתר לא פעל 4 שעות רצופות בגלל עבודות תחזוקה יזומות שבצענו בשרת. 4 שעות מתוך-24 מהווה אך ורק 10% מפעילות האתר. הזמינות האתר היתה 90% באותו היום לעומת 94.7 שמוצג בגרף. למרות הכל, התוצאה קרובה למציאות ביחס של 55%.
Clik here to view.

ב-7 לספטמבר 2011 בוצע Restart לשרת שלקח קרוב ל-4 דקות עד שחשבונות ואתרים חזרו לפעולתם. בשירות בדיקת זמינות אתרים של Jumpple אין זכר על אי זמינות הזאת. לעומת זאת, שירות חינמי המאפשר הרשמה והוספת אתרים בחינם ללא הגבלה נתן התראה מידית – ניתן לקרוא עליו בקישור הבא: WASITUP
Clik here to view.

כך או כך, מדובר בשירות מאוד פופולרי שיכול לעזור לבעלי אתרים להיות מעודכנים בכל רגע נתון על מצבם ועל זמינותם של אתריהם. גם Jumpple וגם Wasitup יכולים לספק שירות אמין ומקצועי. כל אחד יכול לעשות בדיקה בשני השירותים ולהחליט מה מתאים לו יותר ומה מתאים לו פחות. אני חושב שאין לשלול אף אחד מהשירותים עוד לפני שבוצע בדיקה בשניהם. החיסרון שמצאתי בשירות המתחרה של Jumpple (מדובר ב-Wasitup) זה ממשק שאינו מציג נתונים באתר אלא רק שולח התראות במייל מה שיכול לעצבן חלק ממשתמשים על זיבול בתיבת דואר. אבל מצד שני אם זה מזבל את תיבת הדואר שלכם עם התראות על אי זמינות האתר, אז אולי הגיע הזמן לבדוק את השרת שבו אתר שלכם מאוחסן. Wasitup בס"כ שירות בסיסי מאוד שמסוגל לשלוח התראות למייל ללא תשלום, לעומת ג'אמפל שמספק ממשק ניהול ידידותי ומתקדם. כל אחד כמובן יכול להחליט מה הוא רוצה וצריך.
למשתמשי וורדפרס יש חדשות טובות. יש תוסף של ג'אמפל המאפשר קבלת התראות בממשק ניהול של המערכת:
קישור לתוסף: Jumpple Plugin